Oude Technieken op lambrisering, pilaren en schouwen

 

Ook voor restauratie en het werken met oude technieken, wordt Chris Vos zeer vaak gevraagd. Hij heeft een grote ervaring in het aanbrengen en herstellen van ornamenten, marmertechnieken en houtimitatie. Als u dat wenst brengt hij alles weer in de oorspronkelijke staat.

Een hout of marmer imitatie is een zeer natuurlijk uitgevoerde geschilderde imitatie van een bepaalde hout of marmer soort. Het is vaak een nabootsing van materiaal dat erg duur is. Voor u als klant is het goedkoper om een grenenhouten in een teakhoutimitatie te laten schilderen, dan een echte teakhouten voordeur te kopen.

Monumentenzorg maar ook particulieren en bedrijven met -vaak- oude of monumentale panden willen steeds vaker gebruik maken van het restaureren of het opnieuw aanbrengen van deze oude schildertechnieken zoals marmerimitatie, houtimitatie, vergulden of patineren.

Niet alleen bij restauraties speelt de marmerimitatie en houtimitatie een belangrijke rol. Ook nieuw aangebracht is het een aanwinst en opwaardering van uw bezit. Bij houtimitaties worden decoratieve houtsoorten als mahonie, grenen, eiken en teak nageschilderd met hun natuurlijke nerf, glans en soorteigen kleuren. Marmerimitaties wordt toegepast bij verschillende objecten: muren, deuren, lambrisering.